Cum pregatești design-ul înainte să-l dai la tipar?1 min. de citit

Dorim ca fiecare lucrare sa iasa la calitatea maxima posibila. Primul si cel mai important element din acest proces, de multe ori nu se afla in mainile noastre. Este vorba de:

Macheta Lucrarii

Cum arata un design necalitativ: rezolutie slaba, densitate mica a pixelilor, prost prelucrata, profil necorespunzator etc.

Ce inseamna un design necalitativ la productie: costuri suplimentare de realizare, timp de productie crescut, diferente deranjante intre design si lucrarea produsa.

Cum arata un design potrivit pentru tipar?

  1. Imaginea de fundal – prelucrata initial in Photoshop, la 300 dpi; profil CMYK si importata in Corel Draw sau Illustrator.
  2. Textul – realizat in Corel Draw sau Illustrator, pozitionat la minim 3 mm in interior fata de margini si convertit la curbe.
  3. Bleed – se extinde imaginea de fundal, fara a modifica textul(continutul), cu minim 1,5 mm fata formatul finit  pe fiecare latura. (3mm verticala, 3 mm orizontala).
  4. Salvarea – format .pdf, .cdr, .ai sau .tiff, fara layere si fara comprimare.
  5. Trimiterea – recomandam Email, Google Drive, Dropbox sau WeTransfer.

Urmand aceste sfaturi, veti putea evita neplacerile la ridicarea comenzii de la tipografie si veti avea un design care poate fi produs la calitatea maxima, intr-un timp redus si la costuri relativ reduse.

Lasă un răspuns