Cat ai putea economisi prin fontul ales?1 min. de citit

Folosing programul APFill Ink Coverage, Suvir a analizat cat de multa cerneala este folosita de 4 fonturi: Century Gothic, Comic Sans, Garamond si Times New Roman.  Font-ul care consuma cel mai putin cerneala a iesit Garamond.

Diferenta dintre font-ul Times New Roman, care este cel mai folosit font de catre institutii pretutindeni si Garamond ar putea economisi 21,000 $ pe an la nivelul unui district scolar, conform acestui studiu. Aplicand aceast calcul la bugetul de cerneala al guvernului american, de 467 milioane $, ar rezulta intr-o economie de 370 de milioane de $ pe an, folosind la toate publicatiile.

Desi pare un buget imens, este chiar mic in comparatie cu suma cheltuita de imprimantele de acasa si de birou peste tot in lume.  Asadar ganditi-va inainte sa alegeti font-ul Times New Roman; sa mergeti pe Garamond ar putea sa faca o diferenta dupa ce trageti linia si la voi.

De altfel in mai bine de 90% din situatii, printurile tale zilnice iti vor iesi mult mai rentabil la o tipografie decat la imprimanta ta.

Lasă un răspuns